Clienți business - Energie electrică

Dăm energie casei tale, ca tu să pui lumea în mișcare.

Când și unde trebuie să transmiți indexul autocitit?

Poți transmite indexul autocitit doar în perioada activă de transmitere (în intervalul 24-28 al fiecărei luni), împreună cu codul unic de autocitire pe care îl găsești pe factura ta de energie electrică, prin următoarele modalități:

Transmitere Index autocitit

Comunică indexul afișat de contorul tău până la separatorul de numere întregi (până la cifrele roșii sau semnul virgulă), împreună cu codul unic de autocitire, menționat pe factura ta.

Ce înseamnă indexul autocitit?

Indexul autocitit reprezintă indexul transmis de tine, atunci când reprezentanții companiei de distribuție a energiei electrice nu efectuează citiri.

Transmiterea acestuia te ajută să plătești exact cantitatea de energie electrică consumată și să eviți facturile mari de regularizare.

Află mai mult

Ce trebuie să știi despre autocitire?

  • Este un serviciu gratuit;
  • Este o metodă eficientă și rapidă;
  • Poate fi transmisă doar în perioada activă de transmitere, așa cum este menționată pe factura ta.

Când nu poți transmite indexul autocitit?

  • Dacă nu ești în perioada activă de transmitere menționată pe factura ta;
  • Atunci când reprezentanții companiei de distribuție efectuează citiri, conform reglementărilor în vigoare;
  • Dacă ai energia electrică sistată.

Întrebări frecvente

Dacă ai comunicat un index greșit și încă te afli în perioada activă de transmitere, reia pașii de transmitere, iar noi vom lua în considerare ultimul index pe care l-ai înregistrat.


Dacă ai transmis indexul greșit și acesta este mai mic decât indexul citit/autocitit precedent, acesta nu va fi luat în considerare.
În cazul în care ai comunicat un index mai mare decât cel real, iar până la prima citire de către operatorul sistemului de distribuție, nu ai atins consumul transmis, vei fi refacturat conform consumului real (facturile cu consum eronat vor fi stornate).


Pentru a evita facturile mari la regularizare, sfatul nostru este să ne transmiți lunar indexul autocitit. Astfel, vei fi facturat conform consumului tău exact.

Ne poți transmite indexul


Atenție! Te rugăm să te încadrezi în perioada de transmitere a indexului indicată pe factură ( intervalul 24-28 al fiecărei luni), folosind codul unic de autocitire, urmat de introducerea indexului înregistrat de contor (indexul înregistrat de contor, se va transmite doar până la separatorul de numere întregi, adică până la cifrele roșii sau semnul virgulă “,”).

În lunile în care reprezentanții companiei de distribuție a energiei electrice efectuează citiri, indexul transmis de către aceștia are prioritate!