DESPRE NOI

Aducem energia de care
ai nevoie

Dăm energie casei tale, ca tu să pui lumea în mișcare!

Premier Energy este partenerul tău, atent la nevoile tale și care îți oferă soluții eficiente. Suntem determinati să furnizăm servicii de încredere și să ne angajăm în parteneriate pe termen lung.

116

Concesiuni, gestionate in cadrul grupului Premier Energy.

3.600+ km

Rețea de distribuție de peste 3.600 de kilometri de conducte de gaze și susținem un ritm de creștere de circa 400 de kilometri pe an.

110.000+

Clienți către care furnizam gaze naturale pe teritoriul României

150.000+

Clienți către care distribuim gaze naturale pe teritoriul României

În ciuda contextului instabil geopolitic și macroeconomic, am adoptat o strategie ofensivă de dezvoltare - organic și prin achiziții, atât pe orizontală de business, cât și pe verticală.

Parte a acestei strategii este și adăugarea componentei de producție de energie din surse regenerabile. Astfel, la final de 2022, am făcut primul pas și am achiziționat un parc eolian de 34 MW. La începutul lui 2023, am achiziționat Enex Renewable, unul dintre parcurile eoliene cu cele mai bune randamente din țară, portofoliu administrat prin intermediul Alive Capital, parte din grupul Premier Energy. Capacitatea de producție de energie din surse regenerabile a Premier Energy ajunge astfel la 50 MW, pe lângă portofoliul de 700 MW aflați în administrare.

Cu cele șapte achiziții & fuziuni și investiții de aproape 55 milioane de euro, Premier Energy devine unul din cei mai activi jucători în sectorul energiei regenerabile. Compania și-a setat obiectivul de a obține capacități noi, regenerabile, între 300 și 500 MW, pentru următorii ani.

Suntem deja principala platformă de energie a grupului EMMA Capital. Și suntem abia la începutul tranziției către energia regenerabilă.

Istoria și evoluția Premier Energy

Premier Energy LPC desfăşoară activităţi de tip holding și controlează în mod direct şi indirect participaţii în diferite companii din România şi din Republica Moldova.

În România, Premier Energy deţine companiile Premier Energy SRL, Ligatne Gas SRL şi Premier Energy Trading SRL.

2024

Achiziție CEZ Vânzare

2023

Achiziție Enex Renewable,
achiziția Progaz P&D S.A., distribuție și furnizare gaze naturale.

2022

Achiziția fermă eoliană 34.5 MW, achiziție Alive Capital, achiziție Energia Mileniului III S.A.,achiziție HarGaz

2021

Achiziție activitate gaze naturale Vega 93

2020

Achiziția B.E.R.G. Sistem GAZ și BERG Instalații Distribuție

2019

Achiziția Amarad Distribuție

2018

Achiziția Covi Construct 2000

2017

Achiziția și fuzionarea Timgaz și Forte Gaz

2013

Întemeierea Premier Energy  prin achiziția și fuzionarea Gaz Sud, Grup Dezvoltare Rețele, Petrom Distribuție Gaze

EMMA Capital, fondată de Jiří Šmejc alături de parteneri cu înaltă experiență, este un grup internațional de investiții axat pe Europa, în special pe regiunea Europei Centrale si de Sud-Est.

EMMA Capital deține una dintre cele mai experimentate echipe de investiții din regiunea Europei Centrale și de Sud-Est și acordă o atenție deosebită sectoarelor de business to consumer.

Capitalul propriu actual al Grupului EMMA este de aproximativ 1 miliard euro. Istoricul grupului demonstrează că acesta adaugă plus-valoare prin achizițiile strategice bine identificate și prin creșterea continuă și sustenabilă.

Spre deosebire de fondurile tipice de capital privat, EMMA este complet flexibilă în ceea ce privește orizontul de investiții și concentrarea portofoliului.

EMMA își concentrează activitățile în special pe industriile de retail și industriile orientate spre consumatori, inclusiv:

  • Generarea de energie electrică verde, distribuția și furnizarea de energie electrică și gaze
  • Finanțe de consum și servicii bancare
  • E-Commerce și Retail
  • Jocuri
  • Farmacie și asistență medicală
  • Fintech
  • Porturi și agrement