Clienți casnici

Dăm energie casei tale, ca tu să pui lumea în mișcare.

Când și unde poți transmite indexul autocitit?

Indexul autocitit poate fi transmis în perioada menționată pe factură (penultimele 6 zile ale lunii) împreună cu codul unic de autocitire specificat pe factură (începe cu cifra 8):

Ce înseamnă indexul autocitit?

Indexul autocitit reprezintă indexul transmis de tine în lunile în care reprezentanții companiei de distribuție gaze naturale nu efectuează citiri.

Transmiterea indexului te ajută să plătești exact cantitatea de gaze consumată, să eviți facturile mari de regularizare și să monitorizezi costul facturilor tale.

Află mai mult

Transmitere Index autocitit

Ne poți comunica indexul afișat de contor până la separatorul de numere întregi (până la cifrele roșii sau semnul virgulă “,”)  împreună cu codul unic de autocitire (începe cu cifra 8) menționat în chenarul din partea stângă a facturii.

Cum este calculat consumul tău

Consumul tău
= (
Indexul nou
-
Indexul vechi
) ×
PCS

Acest consum va fi evidențiat pe următoarea ta factură care se va calcula conform consumului realizat exprimat în unități de energie.

Află mai mult

Întrebări frecvente

Poți modifica indexul greșit până la finalul perioadei active de transmitere (penultimele 6 zile ale lunii) pe care o găsești menționată pe factura ta, reluând pașii de transmitere a indexului, iar noi vom lua în considerare doar ultimul index transmis de tine.


În cazul în care ai trimis indexul incorect și nu mai ești în perioada activă de transmitere pentru a-l putea corecta, există două posibilități:
Dacă indexul actual este mai mic decât indexul precedent citit/autocitit, acesta nu va fi luat în considerare.
Dacă ai transmis un index mai mare decât cel real, iar până la prima citire de către reprezentanții companiei de distribuție acel index nu a fost atins (nu ai atins consumul transmis), vei fi refacturat conform consumului real (facturile cu consum eronat vor fi stornate).


Contorul tău înregistrează consumul tău în metri cubi, însă conform legislației în vigoare facturarea se face în kWh (kilowatt-oră), care reprezintă o unitate de energie.
Transformarea volumelor de gaze naturale în unități de energie se face aplicând formula:
E = V(B) x PCS
Pentru mai multe detalii, click aici.


Dacă vrei să eviți facturile mari la regularizare, îți recomandăm să ne trimiți lunar indexul autocitit pentru a fi facturat conform consumului tău exact.
Ne poți transmite indexul autocitit:
Online aici.
La numărul de telefon cu apel gratuit 0800.800.132  prin intermediul robotului telefonic, la numărul de telefon din Call Center 021.231.10.21, apăsând tasta 2.
Atenție! Te rugăm să te încadrezi în perioada de transmitere a indexului indicată pe factură, folosind codul unic de autocitire, urmat de introducerea indexului înregistrat de contor (indexul înregistrat de contor, se va transmite doar până la separatorul de numere întregi, adică până la cifrele roșii sau semnul virgulă “,”).
În lunile în care reprezentanții companiei de distribuție efectuează citiri, indexul citit de către aceștia are prioritate!