Etică

Energie, pentru un viitor
sustenabil

Politica ESG a Premier Energy

ESG este prescurtarea folosită pentru Environmental, Social and Governance și reprezintă aplicarea unor practici sustenabile de afaceri în contextul criteriilor de Mediu, Sociale și de Guvernare care sunt recunoscute și la nivel internațional.

Pentru noi, practicile ESG înseamnă atât respectarea celor mai înalte standarde în conduita de afaceri, cât și impactul pe care îl avem asupra mediului înconjurător și a comunităților în care ne desfășurăm activitatea.

Ne dorim să construim un viitor mai bun pentru generațiile următoare prin a acționa cu responsabilitate față de mediul înconjurător și vrem să aducem o contribuție pozitivă în comunitățile din care facem parte.

Strategia ESG a Premier Energy

Ne concentrăm permanent asupra responsabilităților de mediu, îmbrățisăm cele mai înalte standarde de conduită în afaceri și punem accentul pe:

  • Drepturile personalului și ale clienților
  • Responsabilitățile de mediu
  • Distribuția și furnizarea responsabilă a energiei
  • Dezvoltarea comunităților locale

Acțiuni

Proiectul „Adoptă un copac”

Conștientizăm importanța copacilor și a pădurilor pentru susținerea planetei și am decis să dedicăm timp pentru a participa la acțiuni care să ajute la dezvoltarea sustenabilă a mediului înconjurător.

Cu sprijinul angajaților Premier Energy și al partenerilor noștri de la Viitor Plus, de-a lungul timpului, am contribuit la realizarea unor perdele forestiere și la împădurirea unor zone din județele cu cel mai mare deficit de pădure. Pentru că ne place să gândim pe termen lung, acțiunea va continua și în anii următori. Ne-am propus să susținem această activitate de două ori pe an, în diferite zone ale României, acolo unde natura are nevoie de ajutorul nostru.

Proiectul „Adoptă un copac” este o inițiativă care vine să sublinieze importanța pădurilor în Romania și nu numai. Prin această acțiune ne dorim să încurajăm toți angajații, clienții și partenerii noștri să protejeze natura și să aibă grijă de mediul care ne înconjoară.

Proiectul „Adoptă un copac”

Programul „Recicleta”

E important să știm că impactul asupra mediului poate fi redus și prin gesturile mici, care chiar fac diferența.

Obiceiurile noastre zilnice au puterea de influența pozitiv sau negativ mediul înconjurător, de aceea colectarea separată a materialelor reciclabile poate aduce o serie de beneficii atât pentru mediul înconjurător, cât și pentru oameni.

Încurajăm prin puterea exemplului, colectarea separată a materialelor reciclabile, deoarece protejarea mediului este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Acest obicei este unul util pentru mediul înconjurător și pentru economie, iar protejarea naturii și păstrarea resurselor naturale pentru generațiile viitoare depinde de fiecare în parte.

Colaborăm cu asociația Viitor Plus, în cadrul programului Recicleta, unul dintre cei mai eco transportatori de materiale reciclabile, cu peste 12 ani experiență. Acest serviciu de transport a cantităților de materiale reciclabile, este unic și se realizează cu cargotriciclete și mașini electrice, care nu poluează în trafic, oferind totodată locuri de munca verzi.

Programul „Recicleta”

“Adoptă un copac” – aprilie 2023

Continuăm inițiativa de plantare în comuna Ciulnița, județul Ialomița, cu scopul de a îmbunătăți calitatea aerului într-o zonă industrială pe care autoritățile locale intenționează să o dezvolte în viitor.

Prin efortul voluntarilor noștri, al partenerilor de la Viitor Plus și al elevilor de la Școala Gimnazială Ciulnița, am reușit în luna aprilie a anului 2023 să plantăm nu mai puțin de 3000 de puieți.

Această acțiune nu doar contribuie la împădurirea zonei, ci și la implicarea comunității locale în protecția mediului și în promovarea unei dezvoltări sustenabile.

Ne bucurăm să fim parte a acestui demers important pentru un viitor mai verde și sănătos atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare.

“Adoptă un copac” – aprilie 2023

“Adoptă un copac” – noiembrie 2023

În luna noiembrie, am continuat inițiativa “verde” începută în primăvara anului 2023, în comuna Ciulnița, județul Ialomița.

În cadrul acțiunii desfășurate în această toamnă, am plantat 2500 de copaci, marcând astfel finalizarea proiectului de înființare a perdelei forestiere în județul Ialomița.

Cu sprijinul voluntarilor Premier Energy și al colaboratorilor noștri de la Viitor Plus, am reintrodus în circuitul silvic un teren degradat de aproape 1.200 de hectare prin plantarea unui total de 5.500 de copaci în cele două sesiuni (primăvară și toamnă).

Această inițiativă reprezintă nu doar o contribuție semnificativă pentru refacerea biodiversității, ci și un pas important în promovarea sustenabilității și a responsabilității față de mediu.

“Adoptă un copac” – noiembrie 2023