Articole Blog

Premier Energy a devenit un “True leader” într-un top al celor mai performante companii realizat de ICAP CRIF

Cu un scoring ICAP CRIF A2 (risc foarte scăzut), Premier Energy a devenit “True Leader”, alături de alte 100 de companii precum Dedeman, Fildas, Autonom, Fan Courier, Oscar Downstream, Rompetrol, Bitfedender, OLX sau Cramele Recaș.

București, 14 decembrie 2023 - Premier Energy, unul dintre cei mai importanți furnizori și distribuitori de gaze naturale din România a intrat în topul “True Leaders” realizat anual de ICAP CRIF, lider de piață în soluții de Credit Risk & Business Information în Europa de Sud-Est. ICAP CRIF premiază anual companiile din Romania care au obținut un loc în clasamentul realizat pe baza datelor datelor oficial publicate și care utilizează doar indici măsurabili și obiectivi. Cele patru criterii obiective care stabilesc clasamentul sunt profitabilitate crescută, creșterea numărului de angajați, risc de creditare scăzut și poziție de lider în industria lor. Cele 101 de companii desemnate True Leaders fac deja parte din topul celor mai profitabile 500 de companii din România.
Din partea Premier Energy, premiul True Leader a fost ridicat de Iuliana Pănescu, Head of Treasury, care din poziția pe care o deține a jucat un rol decisiv în prestația companiei pe cele patru criterii amintite.

“Clienții sunt adevărata comoară a oricărei companii, clienții noștri au încredere în Premier Energy, iar pe încrederea pe care ei ne-o acordă de zece ani încoace construim an de an un business tot mai solid în România. Am ajuns în liga mare de puțin timp pe partea de furnizare și distribuție, am devenit recent și jucător în sectorul energiei regenerabile, continuăm să investim profitul în România și să devenim ceea ce ne-am propus - o platformă regională de energie”, a declarat Iuliana Pănescu, cu o experiență de peste 15 ani în banking, înainte să ocupe poziția de Șef Trezorie al Premier Energy.

La finalul lunii noiembrie, Premier Energy a preluat prin intermediul Alive Capital, unde deține pachetul de control de 51%, dezvoltatorul Da Vinci New Project SRL care în derulare dezvoltarea unei unități de producție de energie regenerabilă. Unitatea va fi amplasată pe o suprafață de teren de aproape 25 de hectare din localitatea Nanov (Teleorman).
Tot recent, Alive a preluat și un parc fotovoltaic de 2 MW din Urlați, Prahova, funcțional din 2013.
Cele două recente achiziții întregesc portofoliul “verde” al grupului Premier Energy, care din 2020 a decis să intre și în segmentul de producție de energie regenerabilă. După investiții de 50 de milioane de euro, Grupul Premier Energy închide 2023 cu peste 150 MWh energie regenerabilă operațională și/sau în dezvoltare, respectiv peste 500 MWh în administrare. Pentru următorii cinci ani, obiectivul anunțat deja este de a avea în operare în România și în regiune între 300-500 MW instalați onshore. De anul viitor, clasamentul celor de la ICAP CRIF va include un al cincilea criteriu, cel de sustenabilitate a companiilor măsurate. În România, inițiativa "True Leaders" este organizată pentru al cincilea an consecutiv.