Articole Blog

Industria verde pune cifrele pe masa preşedintelui Iohannis: Putem monta 14.000 MW în solare şi eoliene până în 2030. Bani sunt, nu avem nevoie de scheme de sprijin, dar nu mai schimbaţi legile

Iuliana Pănescu, head of treasury, Premier Energy: Un investitor se va uita mereu la rata profitului. În continuare, deşi sunt multe piedici, România prezintă o rată de rentabilitate foarte mare. De aceea vedem efervescenţa investitorilor. De aceea e România interesantă. Aici se fac bani, de aceea vedem investitori. Potenţial există, există un drive al autorităţlor. Rămâne să vedem cât va putea România integra din aceste capacităţi.

Investitorii în energia verde din cel de-al doilea val spun la unison că bani sunt, România este extrem de atractivă prin profiturile pe care le poate întoarce, singurul lucru de care au nevoie fiind păstrarea regulilor jocului în timpul jocului ♦ Într-un scenariu pesimist, din toate proiectele care se află acum în dezvoltare, în următoarea decadă România ar putea acomoda circa 14.000 MW, echivalentul în capacitate a 10 centrale de la Cernavodă. Această capacitate, la un factor mediu de funcţionare de 25%, reprezintă circa 3.500 MW pe care România se poate baza.

„România poate deveni un campion al producţiei de energie verde. Este un moment propice, am trecut de start şi e momentul să fructificăm acest potenţial“, spune Iuliana Pănescu, head of treasury în cadrul Premier Energy, în cadrul celei de-a 11-a ediţii a ZF Power Summit, eveniment desfăşurat în perioada 22-24 februarie. Premier Energy, al treilea cel mai mare furnizor de gaze pentru clienţii casnici, un business de 697 mil. lei anul trecut, a făcut primul pas spre zona de energie verde anul trecut prin preluarea unui parc eolian în Tulcea.

Sursa: ZIARUL FINANCIAR
7 MARTIE 2022