Articole Blog

Grupul Premier Energy a lansat Fundația Premier Energy România, a treia platformă de fapte bune a grupului

București, 9 noiembrie 2023- Grupul Premier Energy, aflat în portofoliul fondului de investiții ceh Emma Capital, lansează Fundația Premier Energy România, la mai bine de un an după o inițiativă similară în Republica Moldova. Acum șase ani, fondatorul Emma Capital și CEO al PPF Group, Jiří Šmejc, a pus bazele proiectului caritabil “Patronul Copiilor”, ales în ultimii trei ani partener oficial al celebrului Festival internațional de film de la Karlovy Vary.
“Din 2017 încoace, prin proiectul Patron of Children și de anul trecut prin Fundația Premier Energy din R. Moldova am reușit să ajutăm mii de copii cu nevoi speciale, copii supradotați, sau copii care duc o luptă grea cu o anumită boală. Ne-am implicat în ajutorarea familiilor de ucraineni nevoiți să-și părăsească țara și să fugă de război. Suntem hotărâți ca prin aceste trei platforme să le dăm copiilor pe care-i ajutăm șansa de a-și trăi visele”, a declarat Jiří Šmejc, fondatorul ambelor Fundații Premier Energy și al Emma Capital, fondul de investiții care deține grupul Premier Energy, unul dintre principalii jucători pe piața de distribuție și furnizare de gaze din România.
Fundația Premier Energy România are ca scop să susțină copii și tineri din România care au nevoi de natură socială, educațională sau medicală. Cei care pot beneficia de ajutorul Fundației sunt copiii cu vârsta de până la 18 ani, dacă îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate și depun o cerere în acest sens prin intermediul platformei online www.fundatiapremierenergy.ro.

„La un an după ce am lansat în R. Moldova Fundația Premier Energy, am decis să facem acest pas și în România, după șase ani de experiență în proiecte caritabile derulate prin platforma Patron of the Children din Cehia. Suntem un broker de fapte bune, nu oferim direct ajutor financiar diferitelor cauze, ci direcționăm donațiile primite pentru a acoperi financiar nevoi medicale, sociale, educaționale. Este o formulă care ne permite să gestionăm fiecare caz individual în mod transparent și eficient”, a declarat președintele Fundației Premier Energy din România și R. Moldova, Jiří Kottas.

La evenimentul de lansare a Fundației Premier Energy au participat înalți reprezentanți ai statului, ai corpului diplomatic, personalități sportive, antreprenori și reprezentanți ai mass media.
Prezentă la eveniment, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de șanse, Natalia Intotero, a declarat: “Apreciez în mod deosebit înființarea unui sistem corect gândit care prezintă, într-o manieră echilibrată, toate aceste cazuri speciale de copii. Ei primesc pur și simplu o nouă șansă la viață datorită celor care ascultă povestea lor. Primesc practic un destin, nou. Primesc încredere.”
Pentru a avea încredere că fondurile strânse ajung la copii, una dintre condițiile pentru aprobarea cererii este un garant terț - asistent social, medic, profesor sau oricare altă persoană, cu excepția rudelor de gradul întâi, care va confirma veridicitatea cazului și cererea adresată Fundației Premier Energy. Platforma din România este deja accesibilă publicului larg.
Orice persoană fizică sau juridică este încurajată să contribuie și poate deveni donator al Fundației Premier Energy România. Fiecare donație va ajunge în proporție de 100% direct la beneficiari, iar cheltuielile administrative sunt acoperite integral de Fundație. De asemenea, subliniem că Fundația Premier Energy nu percepe nici un comision din sumele donate.

“Sunt vremuri dificile, cu războaie, cu crize economice, este admirabil că nu ne-am abandonat umanitatea și găsim resurse să ajutăm. Totodată, principiul nostru este să protejăm generozitatea donatorilor noștri. Fiecare poveste este verificată și ajutorul ajunge chiar la cine are nevoie de el”, a mai adăugat Jiří Kottas președintele Fundației Premier Energy România.

“Patronul Copiilor”, un proiect caritabil al Fundației Sirius, a fost fondat de Jiří Šmejc în 2017 la Praga are ca scop ajutorarea copiilor cehi cu dizabilități și a celor social dezavantajați. Proiectul caritabil “Patronul Copiilor” a fost în ultimii trei ani unicul partener oficial non-profit al Festivalului Internațional de Film Karlovy Vary.

"Am ales proiectul Patronul Copiilor drept partener oficial non-profit al festivalului, în principal pentru caracterul său accesibil și transparent", spunea anul trecut Jiří Bartoška, președintele Festivalului Internațional de Film Karlovy Vary. "Ne place ideea că fiecare donator poate alege un copil. Eu am decis să sprijin un băiat de șase ani, Matýsko, care suferă de paralizie cerebrală. Mi-am ales deja povestea, acum e rândul vostru.“

 

DESPRE PREMIER ENERGY
 

  • Premier Energy este furnizor de gaze pentru consumatori casnici şi non-casnici (din zona de retail, industrie, comerţ), operează şi deţine o reţea de distribuţie de gaz în București şi în zonele limitrofe capitalei: zona de Sud şi de Vest a ţării, cât şi în localităţi mai mici din partea de nord a României.
  • Compania reprezintă al treilea cel mai mare jucător din piața de profil.
  • Grupul Premier Energy este deţinut de fondul ceh de investiţii, Emma Capital, controlat de antreprenorul ceh Jiří Šmejc, care exercită și funcție de CEO al PPF, cel mai mare fond de investiții din regiune cu active de peste 42 de miliarde de euro.
  • Premier Energy PLC este cel mai mare distribuitor și furnizor de energie electrică în Republica Moldova, cu o cotă de piață de circa 70%.